Noutăți

Cum să îngrijești o ușă de interior

Cum-să-îngrijești-o-ușă-de-interior

Ne folosim ușile de atâtea ori pe zi și totuși tindem să le ignorăm când facem curățenie. Deși nu se observă, praful, amprentele, aburul sau loviturile, oricât de ușoare, le vor deteriora în timp.

Curățarea unei uși se face în funcție de finisajul acestora. Desigur, indiferent de alegerea făcută, trebuie să ne amintim să curățăm și marginile și accesoriile. Pentru buna funcționare a unei uși de interior este necesară întreținerea periodică a feroneriei, respectiv a balamalelor și broaștelor.Este indicat să aplicați o dată la șase luni soluții de gresare a acestora. Cel mai bine este să se folosească soluții sub formă de spray. Le poți găsi în magazinele de bricolaj, la prețuri accesibile.

Curățarea ușilor din lemn

Majoritatea proprietarilor aleg modele din lemn, deoarece sunt durabile și vin într-o gamă largă. Pentru ușile din lemn sau cele cu suprafețe acoperite de furnir, cele mai bune rezultate le obții prin ștergerea acestora cu ceară lichidă sau cu creme destinate special îngrijirii lemnului, pe bază de ceară. Niciodată nu trebuie folosite soluții pe bază de solvenți sau petrol!

Dacă nu facem o curățare periodică, lemnul poate crăpa, lăsând apa să pătrundă. În cel mai rău caz, lemnul va putrezi și vei fi nevoit să o schimbi. Pentru a evita acest lucru, nu folosi multă apă atunci cănd cureți podelele din jurul ușii și sterge-o cu o lavetă uscată dacă se stropește. Dacă zona afectată este mică îndepărteaz-o, acoperă gaura cu materiale speciale și aplică un strat protector. Cere ajutorul cuiva din casă dacă e o zonă greu accesibilă, sau apelează direct la specialiști.

Curățarea ușilor vopsite

Dacă ai ales uși de interior acoperite cu folie sau uși vopsite le poți șterge cu o soluție de săpun sau detergent de vase dizolvat în apă caldă. Folosește lavete de bumbac pentru a nu lăsa urme. La final, șterge ușa cu o lavetă uscată și asigură-te că toată soluția a fost îndepărtată.

Curățarea ușilor cu inserții de sticlă

În cazul inserților din sticlă este important să cureți bucățile de sticlă separat. Poți folosi sprayuri speciale pentru geamuri cu un burete moale, încercând să nu atingi marginile din lemn. Pentru restul ușii vei folosi recomandarea de mai sus.

Trucuri pentru a-ți ușura munca

  1. Prima regulă pentru a-ți face treaba mai ușoară este să o faci frecvent. Tu știi cel mai bine cât de repede se murdăresc. Insistă pe ușile unde este mai multă umezeală și fum, precum cele de băi, bucătării și pe mânere.
  2. Șterge ușile de praf înainte de a aplica orice soluție de curățare.
  3. Curăță mânerele și sistemele de închidere la final, apoi șterge-le cu o cârpă moale pentru a le da un luciu plăcut.
  4. Aerisește camerele după ce ai terminat. Astfel vei elimina mirosurile puternice ale produselor de curățare și nu vei lăsa umezeala să pătrundă.
  5. Ține la îndemână un marker special pentru corectarea zgârieturilor. Se găsesc în diverse nuanțe și nu costă foarte mult.

Orice fel de ușă ai alege, depinde și de tine să te asiguri că va fi o investiție de durată. Pe lângă curățarea ușilor, sunt multe metode de a retușa deteriorarea lor pe care le poți face chiar tu, sau poți chema un specialist să te ajute.

Usi de interior pentru spatii mici
Articolul Anterior

Maximizarea spațiului. Patru idei pentru apartamente mici

Articolul Următor

Ce trebuie să luăm în considerare atunci când alegem o ușă de interior

Ce trebuie sa luam in considerare atunci cand alegem o usa de interior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Numai Uși - Ușa casei tale

Abonează-te la Newsletterul nostru!

Pentru a rămâne la curent cu ultimele noastre produse și oferte.

Vă rugăm să încercați din nou.
Te-ai abonat cu succes.
Lista mea
Contact

Adresă: Str. Câmpul Pâinii, Nr. 15-17, Cluj-Napoca
Telefon: 0757 349 668
Telefon: 0264 443 453
Email: [email protected]
Program:
Luni - Vineri: 09:00 – 17:00
Sâmbătă: 10:00-14:00
Duminică: Închis